Gyengénlátók számára
Kámi Közös Önkormányzati Hivatal

Suli Harmónia Általános Iskola energetikai korszerűsítése Egervölgyön


Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-VS1-2017-00020
Kedvezményezett neve: EGERVÖLGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
A Projekt címe: Suli Harmónia Általános Iskola energetikai korszerűsítése Egervölgyön
Szerződött támogatás összege: 90 000 000
A támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.15.

 

Az Egervölgyi Általános Iskola épülete az 1960-as években épült, állapota a mai energetikai elvárásoktól messze alulmarad. Az épület falazatai, padlószerkezete valamint födémszerkezete hőszigetelés nélkül épült. A fűtését 2 db gázkazán látja el, melyeknek az állapota és kora mindenképpen cserére szorul. A nyílászárók még az eredeti, több mint 50 éves nyílászárók, melyek szintén cserére szorulnak.
A pályázati kiírás Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, melynek célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése. Az Egervölgyi Általános Iskola 2/3 arányban Egervölgy Község Önkormányzati tulajdonban lévő épület, míg 1/3 arányban Szemenye Község Önkormányzati tulajdonban van. Az épület korszerűsítésével a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését is elérjük.
Az épület Egervölgyön, a Kossuth L. u. 186. szám alatt a 64/2. hrsz-ú ingatlanon helyezkedik el. A iskola épülete kétszintes, oromfalas nyeregtetővel épült. Az épülethez hozzábővített kazánhelyiségben lévő gázkazánnal fűtik. A használati meleg-vizet elektromos vízmelegítőkkel állítják elő, melyek a kazánokkal egyetemben régi, korszerűnek nem nevezhető állapotban vannak. A nyílászárók régi típusú fa nyílászárók, melyek hőveszteség-tényezője a mai elvárások alatt van.
A projekt keretében az épület akadálymentes megközelíthetősége, valamint az épületen belüli akadálymentes közlekedés a földszinti épületrészen megoldottá válik. A fejlesztés egyik lépcsője az épület hőszigetelésének kivitelezése, homlokzat, födémszerkezet és talajon fekvő padló tekintetében. A nyílászárók cseréje történik, korszerű, energetikailag megfelelő nyílászárókra. A fűtési rendszer korszerűsítése is megtörténik, korszerű, faelgázosító kazán beüzemelésével és a régi öntöttvas radiátorok cseréjével. A használati meleg-víz ellátás berendezései is cseréve lesznek.
Vissza